محمد ابراهیم احمدی کارشناس بازار مسکن به فراسرمایه گفت: هر چند هر سال با فرارسیدن فصل تابستان به دلیل افزایش تقاضای خرید مسکن قیمت این کالا افزایش نسبی می یابد اما امسال افزایش چشمگیر قیمت مسکن ذائقه مردم را بیش از پیش تلخ کرده است.
وی با طرح این سوال که دلیل این تلخ کامی در یک کلام خلاصه می شود و آن واقعیتی است به نام “تورم” اما چرا اکنون تورم اینطور در بازار مسکن جولان می دهد؟، اظهار کرد: این روزها دولت با مشکل کسر بودجه شدیدی مواجه شده زیرا علاوه بر تحریم های ظالمانه آمریکا و متحدانش بر علیه کشور عزیزمان هزینه سنگین مقابله با ویروس کرونا را هم باید مدیریت کند از این رو علاوه بر تورم سالانه که در اقتصاد کشور ما به یک عادت قدیمی تبدیل شده تورمی خودساخته را با نزدیک کردن نرخ ارز نیمایی به ارز آزاد و افزایش نرخ برخی از کالاها و خدمات به جامعه تزریق کرده است. حالا حاصل این سیاست، آغاز دومینوی افزایش قیمت در همه کالاها و خدمات در کشور است.
احمدی تصریح کرد: وقتی افزایش قیمت در تمام بخش های صنعت ساختمان خودنمایی می کند چطور می توان انتظار داشت که قیمت این نیاز اصلی بشر افزایش نیابد؟
این کارشناس بازار مسکن گفت: البته فضای کشور هم فضایی احساسی شده و بخشی از افزایش قیمت ها نیز به رفتار هیجانی مردم برمیگردد. همه این مسایل دست به دست هم داده تا قیمت یک متر مربع واحد مسکونی در خردادماه سال جاری در تهران به طور متوسط به ۱۹ میلیون تومان برسد.
تبدیل شدن تسهیلات خرید مسکن به تسهیلات رهن مسکن
وی با اشاره به اینکه نگاه به مسکن در کشور نگاهی سرمایه ای است، ابراز کرد: تا زمانی که تورم در کشور به شکل افسار گسیخته جولان می دهد، نمی توان توقع داشت که قیمت مسکن کنترل می شود. هر زمان بتوانیم اقتصاد را درمان کنیم و درد تورم را تسکین دهیم، تلاطم قیمت در مسکن هم آرام می گیرد.
احمدی ادامه داد: در این ایام که دولت با مشکلات زیادی دست به گریبان شده مجبور است در بازار تحریک قیمت ها را افزایش دهد تا بتواند با بالا بردن نرخ کالا و خدماتی که در آنها ذینفع است نیازهای مالی خود را برطرف سازد.
وی افزود: این افزایش قیمت ها تا جایی ادامه پیدا می کند که مردم از خرید ناتوان شوند، در این حالت بازار دچار رکود تورمی سنگینی می شود که چرخ صنعت ساختمان را هم از حرکت باز می دارد.
کارشناس بازار مسکن با بیان اینکه دولت درحال حاضر با تسهیلاتی که توسط برخی از بانک ها روانه بازار کرده سعی دارد تا بازار را تحریک کند، خاطرنشان کرد: بدیهی است که پس از گذشت مدت زمانی این توان هم به حداقل ممکن خواهد رسید و رکود سنگین تر ایجاد می شود و آنگاه دولت باید به جای تسهیلات خرید مسکن،تسهیلات رهن و اجاره مسکن را ارائه دهد.