برخی از منابع آگاه اعلام کردهاند که پیپل، غول حوزه فین تک و فناوریهای مالی، پکسوس (Paxos) را بهعنوان تأمینکننده اصلی خود برای خدمات جدیدش در حوزه معاملات ارزهای دیجیتال، انتخاب کرده است.
به گزارش فراسرمایه آغاز همکاری پیپل و پکسوس میتواند موفقیتی بزرگ برای این شرکت تلقی شود. هفته گذشته نیز شاهد راهاندازی کارگزاری ارزهای دیجیتال پکسوس بودیم. اولین مشتری این کارگزاری نیز شعبه آمریکای یک شرکت انگلیسیِ فعال در حوزه فین تک با نام ریوولات (Revolut) بود. گفته میشود که طی هفته جاری پیپال بهصورت رسمی خبر آغاز همکاری خود با پکسوس را اعلام کند.
در صورتی که پیپل به به نقل از ارز دیجیتال، حوزه معاملات ارزهای دیجیتال وارد شود، میتوان آن را یکی از نویدبخشترین اتفاقات در چند سال اخیر به حساب آورد. پیشتر نیز شرکتهایی نظیر رابین هود (Robinhood) و اسکوئر (Square) خدمات پرداخت با ارزهای دیجیتال را برای کاربران خود مهیا کرده بودند.
هنوز مشخص نیست که پیپل چه ارزهای دیجیتال را ارائه خواهد کرد. پیپل و پکسوس نیز در این رابطه واکنشی نشان ندادهاند. در گذشته شایعاتی مبنی بر ارائه خدمات خرید و فروش ارزهای دیجیتال توسط پیپل مطرح شده بود.
بیشتر بخوانید : بانک مرکزی متصدی رمز ارز شد
گفته میشود که پیپل با همکاری یکی از شرکتهای تابعه خود با نام ویمو (Vemo)، قرار است بهصورت مستقیم امکان خرید و فروش ارزهای دیجیتال را برای بخشی از ۳۲۵ میلیون کاربر خود فراهم کنند.
کارگزاری جدید پکسوس یک راهکار مبتنی رابط برنامهنویسی کابردی (API) است که امکان استفاده آسان از خدمات ارزهای دیجیتال برای کسبوکارهای مختلف را فراهم میکند. با استفاده از این راهکار، کسبوکارها میتوانند بدون نگرانی از سازوکارهای قانونی و مسائل حقوقی، از قابلیتهایی نظیر خرید، فروش و نگهداری ارزهای دیجیتال بهره ببرند. پکسوس در نیویورک فعالیت میکند و دارای مجوزها و پروانههای لازم بهعنوان یک کاستودین (شرکت امانتداری) است. بهعبارت دیگر، این شرکت این اجازه را دارد که به نمایندگی از مؤسسات مختلف، طلا، بیت کوین و اتر نگهداری کند.
گفته میشود صرافی کوین بیس که رابطه طولانیای با پیپل دارد نیز بهدنبال ارائه خدمات «بدون ریسک» در حوزه عرضه ارزهای دیجیتال است. این صرافی در سانفرانسیسکو فعالیت میکند. نام صرافی بیت استمپ (Bitstamp) نیز بهعنوان یکی از شرکتهایی مطرح شده است که نقشی محوری در این برنامه خواهد داشت. بیت استمپ مسئولیت تأمین نقدینگی شعبه بریتانیای ریوولات را بر عهده دارد. هم بیت استمپ و هم کوین بیس در این رابطه اظهارنظر نکردهاند.
روزبهروز شاهد افزایش نفوذ ارزهای دیجیتال در حوزه فینتک هستیم. رشد این ارزها تا به اینجا به نحوی بوده است که از یک دارایی کاذب، به یک «لازمه» برای فعالان حوزه فینتک و بانکهایی تبدیل شده است که خواهان کسب سود بیشتر و جذب مشتریان بیشتر هستند.
شرکت اسکوئر که توسط جک دورسی (Jack Dorsey)، مدیرعامل توییر، ایجاد شده است و در حوزه پرداخت با ارزهای دیجیتال فعالیت میکند نیز در ماههای گذشته با افزایش درآمدش از جانب معاملات بیت کوین روبهرو بوده است. این شرکت از اواسط سال ۲۰۱۸ با راهاندازی امکان خرید بیت کوین از نرمافزار کش اپ (Cash App)، سودی ۳۰۶ میلیون دلاری از معاملات این ارز دیجیتال داشته است.
بیشتر بخوانید : هکر تاریخی توییتر در حال پاک کردن ردپای بیت کوینهاست
رابین هود دیگر اپلیکیشن این حوزه، از فوریه سال ۲۰۱۸ (بهمن ۹۶) فعالیت خود را آغاز کرد و از آن زمان میزبان نسل جدید معاملهگران روزانه ارزهای دیجیتال بود. این اپلیکیشن در سه ماهه ابتدایی پس از عرضهاش بیش از ۲ میلیون بار دانلود شد.
چارلز کاسکاریلا (Charles Cascarilla)، مدیرعامل پکسوس، هفته گذشته با انتشار پستی در وبلاگ این ارز دیجیتال اعلام کرد که خدمات کارگزاری این شرکت میتواند تغییرات زیادی در حوزه ارزهای دیجیتال ایجاد کند. او در ادامه افزود که مشتریان بیشتری بهسمت استفاده از خدمات آنها خواهند آمد. کاسکاریلا در مصاحبه خود گفت:
از اپلیکیشنهای [حوزه] فینتک گرفته تا بانکها و برندهای تجارت الکترونیک، بهسوی استفاده از خدمات این شرکت خواهند آمد.
او در پایان صحبتهایش افزود که پکسوس خود را برای افزایش ظرفیت ایتبیت (itBit)، صرافی داخلی این شرکت، آماده کرده است تا پاسخگوی مشتریان تازه باشد.
منبع: ارز دیجیتال