یک کارشناس اقتصادی با تاکید بر ضرورت کنترل نرخ ارز در کانال ۱۹هزار تومان تصریح کرد: صعود قیمت دلار به ۲۶ هزار تومان برای آینده بازار ارز خطرناک خواهد بود.
به گزارش فراسرمایه به نقل از اقتصاد آنلاین؛ علیرضا شامخی در گفتوگو با خبرنگار اقتصادآنلاین یکی از دلایل افزایش نرخ ارز طی دو ماه گذشته را محدودیت کشور در تامین ارز عنوان کرد و افزود: البته از ابتدای تیرماه، پخش مکرر خبر عدم بازگشت ارزهای صادراتی و پمپاژ مداوم آن در شبکههای مجازی و رسانههای رسمی باعث تشدید جو منفی روانی در بازار شد.
او ادامه داد: انتظار این بود که سیاستگذار در کانال ۱۹۵۰۰تومان اراده جدی خود را برای کنترل بازار ارز نشان دهد اما متاسفانه قیمت دلار به حدود ۲۶هزار تومان رسید؛ به لحاظ تکنیکال مقاومتی در این سطح شکل گرفته که اگر بار دیگر به هر دلیل شرایط تعادل در بازار ارز به هم ریخته و قیمت صعودی شود، به راحتی نمیتواند از مقاومت ۲۵ یا ۲۶هزار تومان بگذرد.
به گفته شامخی، نکته دیگری هم وجود دارد آن هم اینکه حمایت و مقاومتها نقاط جاذباند یعنی اگر بار دیگر دلار صعودی شود، اولین هدف قیمت دلار حدود ۲۶هزار تومان خواهد بود که موضوع خطرناکی است؛ بنابراین سیاستگذار باید در کانال ۱۹هزار تومانی دلار، برای کنترل بازار ارز ورود میکرد و نمیگذاشت مقاومت در این قیمت بشکند. عدم ورود سیاستگذار در این شرایط خاص، سیگنال خطرناکی صادر کرده که منجر به نوسانات غیرقابل کنترل در آینده خواهد شد.
وی با اشاره به کاهش نرخ ارز طی هفته گذشته نیز بیان کرد: هفته گذشته به دلیل کاهش مقطعی نرخ ارز، فشار فروش ارزهای خانگی تا حدی افزایش یافته و منجر به کاهش نرخ ارز شد، ضمن اینکه مسئولان کشور وفاق خود را برای کنترل بازار ارز اعلام کردند و بانک مرکزی نیز از هفته پیش به این بازار ورود کرده که این عوامل میتواند باعث روند نزولی بازار ارز شود.
شامخی افزود: همچنین از لحاظ تکنیکی یک حمایتی در قیمت حدود ۲۲۶۰۰تومان در دلار هرات وجود دارد که اگر به سمت پایین بشکند، کاهش قیمت دلار در بازار ما سرعت بیشتری میگیرد و اگر نتواند آن حمایت را بشکند، بازار ارز نیاز جدیتری به ورود بانکمرکزی پیدا خواهد کرد؛ ضمن اینکه طی این هفته بازار دلار هرات به مناسبت عید قربان تعطیل بود و این موضوع بر حجم معاملات و نوسانات قیمت دلار تاثیر خواهد داشت، به همین دلیل انتظار میرود هفته آرامتری برای دلار پیش رو داشته باشیم.
منبع: اقتصاد آنلاین