بیت کوین در پایان هفتهای طولانی که سقوط باورنکردنی پروژه ترا را به همراه داشت، هفتمین کندل قرمز متوالی را ثبت کرد و یک رکورد تاریخی به جا گذاشت. پس از بسته شدن کندل هفتگی، قیمت بیت کوین از ۳۱۳۰۰ دلار کاهش یافت و به پایینتر از ۳۰٬۰۰۰ دلار برگشت.
در شرایطی که هنوز آییننامه مربوط به واردات خودرو نهایی و ابلاغ نشده، شنیده میشود واردکنندگان (چه رسمی و چه متفرقه) ضمن اقدام به ایجاد و تکمیل زیرساختها، مذاکرات خود با شرکتهای خارجی را نیز آغاز کردهاند.
شاخص کل بورس تهران پس از یک روز استراحت، مجددا به مسیر صعودی بازگشت و روز دوشنبه با رشد ۶۹/ ۰درصدی، به بالاترین سطح از ۲۰مهر ۹۹رسید. دیروز شاهد تغییر نگاه بورسیها بودیم. طی روزهای اخیر شاهد تشکیل صفوف خرید طولانی در صنایعی بودیم که بیشترین نفع را از حذف دلار ترجیحی در جریان تولید و فروش خود میپذیرند. اما روز دوشنبه نگاه بورسیها به سهام گروههای کامودیتیمحور و البته خودروسازان معطوف شد.
بررسیها نشان میدهد که در حالی طی حدود ۲۲ سال اخیر، درآمد سرانه ایرانیان با رشد ۴۰ درصدی همراه شده که قیمت دلاری مسکن جهش تقریبا ۳۳۰ درصدی داشته است.
اگرچه ممکن است که بیتکوین از این هم بیشتر ریزش کند اما کارشناسان عقیده دارند که با توجه به دادههای آماری، همین حالا هم بیتکوین کمتر از ارزش واقعی خود قیمت دارد.
شاخص ارزی چهار روزی است که در کانال جدیدی معامله میشود. به عقیده کارشناسان ارزی و با مشاهده رفتار دلار فعالیت قیمت دلار را نمیتوان مطمئن دانست.
سقوط قیمت ارز دیجیتال پر طرفدار لونا به نزدیکی صفر آن هم ظرف مدت ۷۲ ساعت، منجر به ریزش شدید در بازار رمزارزها شد.
به دنبال تغییرات قیمتی رخداده در برخی از کالاهای اساسی، این روزها تنور انتظارات از بازار سهام نیز داغ شده و حتی پای سیگنالفروشان نیز مجددا به تالار شیشهای باز شده است. بورسیها انتظار دارند همانند تجربیات پیشین که بر همگرایی همیشگی رشد قیمت سهام با تورم صحه میگذارد، امسال نیز در صورت شدت گرفتن انتظارات تورمی شاهد ورود سیلآسای سرمایهها به بورس برای در امان ماندن از گزند تورم باشیم.
افزایش نرخ شرکتهای تولیدکننده کالاهای اساسی، تقویت چشمانداز تورمی در بازارها، زمزمههای احیای برجام، نرخ ارز، تحولات سیاسی و بینالمللی و... شرایط بازار سرمایه را در چه سمت و سویی قرار داده است؟ چه مسیری پیشروی بازار در روزهای پیشرو است؟ اینها بخشی از دغدغههای سهامداران است. میخواهند ببینند چه میشود و چه نمیشود. کجا سرمایهگذاری کنند و کجا سرمایهگذاری نکنند. سهامدارانی که در این بازار حضور دارند، حالا به اعتقاد اکثر کارشناسان بازار سرمایه، رفتارهای هیجانی را کنار گذاشتهاند و عقلایی تصمیم میگیرند، اما درمیان این دغدغهها، سهامداران چشمانتظار شکستن سد مقاومتی شاخصکل بورس هم هستند. دیروز بعد از اینکه شاخصکل توانست به سقف ۱۴۰۰ برسد، برای خیلیها این سوال مطرح شد که آیا شاخصکل میتواند از پس مقاومت ۶/ ۱میلیون واحد بربیاید و از آن عبور کند یا خیر؟
عامل پنجم جهش قیمت مسکن در دوره «التهاب بازار املاک پایتخت» شناسایی شد. اطلاعات رسمی درباره مساحت آپارتمانها در بازار ساختوساز و متراژ واحدها در بازار معاملات خرید مسکن در تهران نشان میدهد «گسل متراژی» در فاصله سالهای ۹۴ تا ۱۴۰۰ تشدید شده است. انتظار میرفت میانگین متراژ ساخت مسکن طی سالهای رشد قیمت و سقوط قدرت خرید، کاهش پیدا کند تا بهواسطه کاهش بهای فروش آپارتمانها از محل کاهش مساحت، جلوی تعمیق رکود معاملات گرفته شود. اما درست عکس این اتفاق رخ داد.